VEELGESTELDE VRAGEN AAN MAX’S

Heb je een vraag over mijn diensten, werkwijze of maxsimale service? Ik heb de meest gestelde vragen voor je verzameld en beantwoord. Heb je een andere vraag voor mij? Dan kun je altijd even contact met me opnemen.

Algemene vragen

Hoe kun je bij MAX’S een afspraak met onze mechanics maken?

Je kunt met gemax snel online een afspraak met onze werkplaats inplannen voor onderhoud en reparatie aan jouw auto. Spreek je mij liever telefonisch? Dat kan natuurlijk ook via het telefoonnummer op de contactpagina.

Kun je bij MAX’S ook auto’s APK laten keuren?

Ja, dat doe ik al vanaf € 29,- wanneer je een APK combineert met een onderhoudsbeurt. Voor een losse APK vraag ik € 49,-. Wil je gelijk een afspraak bij de professionele MAX’S mechanics maken voor jouw APK? Direct online via Plan mijn APK.

Biedt MAX’S ook navigatie updates aan?

Ja, ik bied je updates voor navigatiesystemen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er voor jouw oudere navigatiesysteem geen nieuwe updates meer uitgebracht worden. Weten wat er mogelijk is? Kom dan even bij mij langs of neem telefonisch contact op.

Werkplaats

Biedt MAX’S ook navigatie updates aan?

Ja, ik bied je updates voor navigatiesystemen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er voor jouw oudere navigatiesysteem geen nieuwe updates meer uitgebracht worden. Weten wat er mogelijk is? Kom dan even bij mij langs of neem telefonisch contact op.

Wat is de prijs van groot onderhoud?

Elke auto is uniek en heeft zijn eigen verhaal, dus ik kan geen vaste prijs afgeven voor elke auto. Voor een passend aanbod vraag ik je dan ook om contact met mij op te nemen!

Is het mogelijk om een aankoopkeuring te doen?

Ik ga alleen voor maxsimale kwaliteit in ons occasion aanbod. Ik doe een uitgebreide check en geef je transparante en duidelijke informatie over mogelijk aankomend onderhoud van de auto die je op het oog hebt. Zo voorkomen we onprettige verrassingen achteraf.

Is het wisselen van mijn (zomer/winter) banden ook mogelijk?

Ja, ik wissel graag jouw banden om. Maak hiervoor online of telefonisch even een afspraak bij onze werkplaats en ik regel de montage en eventuele opslag van jouw banden.

Bieden we ook aircoservice aan?

Ik verzorg graag een uitgebreide controle en reiniging van jouw airco. Tijdens deze servicebeurt vullen onze sleutelaars de airconditioning met nieuw koudemiddel en wordt het airco- en ventilatiesysteem grondig gereinigd. Met mijn geurbehandeling voorkomen we ook nare geurtjes in de auto.

Vanaf hoe laat kan een auto ’s ochtends bij MAX’S worden gebracht?

Ons team bestaat uit echte early birds. Handig want dan kun je nog voordat je dag echt van start gaat, vanaf 7.00 uur ’s ochtends jouw auto bij onze werkplaats afleveren.

Is er vervangend vervoer beschikbaar?

Ja, voor vervangend vervoer bij onderhoud of reparatie van jouw auto kan ik je verschillende opties bieden. Hiervoor kun je het beste even telefonisch contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe zit het met pechhulp?

Met jouw persoonlijke MAX’S Mobility Card profiteer je pechhulp in de EU die wordt uitgevoerd in samenwerking met de ANWB-alarmcentrale. Bij pech onderweg kun je 7 dagen per week, 24 uur per dag, contact met mij opnemen via +31 (0)88 555 789. De voorwaarden van mijn pechhulp vind je hier.

Wat zijn de kosten van een onderhoudsbeurt?

Ik sta voor maxsimale kwaliteit. Elke onderhoudsbeurt is dan ook maatwerk. Ons team van specialistische mechanics kijkt altijd goed naar het model en bouwjaar van jouw auto en bepaalt heel specifiek wat er op dat moment qua onderhoud wel of juist niet nodig is. Helaas is het voor mij niet mogelijk om een exacte kostenopgave te geven.

Is wachten tijdens mijn afspraak ook mogelijk?

Afhankelijk van welk onderhoud of reparatie er aan jouw auto wordt uitgevoerd, kun je bij mij wachten totdat jouw auto weer klaar voor de weg is. Speciaal voor jou heb ik comfortabele flexwerkplekken beschikbaar en zelfs een unieke hotelkamer als je echt even moet bijkomen. Een heerlijke kop koffie of thee en een hapje staan natuurlijk ook voor je klaar.

Wat is de prijs van groot onderhoud?

Elke auto is uniek en heeft zijn eigen verhaal, dus ik kan geen vaste prijs afgeven voor elke auto. Voor een passend aanbod vraag ik je dan ook om contact met mij op te nemen!

Wat kost een kleine onderhoudsbeurt?

We zijn graag transparant maar, elke auto is uniek en daarom kunnen wij ook geen vaste prijs afgeven die voor alle auto’s van toepassing is. De prijs hangt onder andere af van het soort en hoeveelheid olie. Een auto met 3 cilinders is bijvoorbeeld goedkoper om te onderhouden dan een auto met 6 cilinders. Maar maak je geen zorgen, we geven je altijd een prijsopgave voordat we beginnen met het werk.

Wat is de duurste reparatie aan een auto

Dit verschilt natuurlijk per auto, maar gemiddeld genomen zijn het repareren van een versnellingsbak, een motorivisie, een nieuwe brandstofpomp en een nieuwe koppakking de duurste reparatie.

Verkoop

Verkoopt MAX’S naast occasions ook nieuwe auto’s?

Nee, ik verkoop geen nieuwe auto’s. Ik heb natuurlijk wel een uitgebreid aanbod van kwalitatieve occasions voor je beschikbaar. Het huidige aanbod kun je direct bekijken op de pagina Occasions.

Welke automerken verkoopt MAX’S?

Ik waardeer alle auto’s en dus ook alle automerken. Van de oude klassieker tot de wat nieuwere modellen; ook volledig elektrisch of hybride.

Verkopen we ook MAX’S Merchandise?

Ben jij vaste gast bij mij en ben je fan? Bekijk dan in onze vestiging ons aanbod van unieke MAX’S Merchandise. Leuk voor thuis, als cadeau of op kantoor!

Verkopen we ook handige accessoires voor in jouw auto?

Ben je al blij met jouw auto maar mis je nog net even zo’n handige gadget of accessoire voor in de auto? Ik heb het! Ik verkoop een ruime selectie aan accessoires in onze vestiging die je direct in de auto kunt (laten) installeren.

Biedt MAX’S ook mogelijkheden voor private lease aan?

Ja, dat kan ik. Weten wat er in het maandbedrag inbegrepen zit en wat de voordelen zijn? Bekijk het direct op de pagina MAX’S Private Lease.

Welke financieringsmogelijkheden zijn er mogelijk?

Ik bied je maar liefst 5 verschillende financieringsmogelijkheden. Meer informatie over deze opties? Direct via de pagina Financiering.

Zelfservice

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn auto?

Op de portierstijl aan de bestuurderszijde van jouw auto (tussen het voor- en achterportier) vind je de juiste bandenspanning voor jouw auto. Dat is de juiste spanning bij verschillende belading en snelheden.

Welk soort olie moet er in mijn auto?

Dit is helemaal afhankelijk van welke motor er in jouw auto zit. Op het smeerkaartje binnen in de auto geef ik na onderhoud aan welke olie geschikt is. Ben ik dit vergeten in te vullen? Neem dan telefonisch contact met mij op.

Private lease

Is MAX’S Private Lease aangesloten bij Stichting Keurmerk Private Lease?

Het leasecontract dat je via MAX’S Private Lease aangaat voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease. Met MAX’S Private Lease ben je verzekerd van de volgende zekerheden:

– Eerlijke en transparante voorwaarden
– Compleet product
– Bescherming tegen te hoge financiële lasten
– 14 dagen bedenktijd
– Zekerheid bij problemen of klachten

Wat is inbegrepen bij de leaseprijs?

De onderstaande onderdelen zijn inbegrepen bij de maandelijkse MAX’S Private Leaseprijs:
 
– Houderschapsbelasting (beter bekend als motorrijtuigenbelasting of wegenbelasting)
– Allriskverzekering zodat je altijd veilig en vertrouwd onderweg bent (inclusief inzittendenverzekering, overlijdensrisicodekking en rechtsbijstandsverzekering)
– Reparatie, onderhoud en banden (voor de hele duur van jouw leasecontract)
– Leenauto na 48 uur met de inbegrepen MAX’S Mobility Card (geniet van exclusieve privileges en aanbiedingen)
– 24/7 MAX’S Mobility Service (pechhulp binnen de EU. Handig van MAX’S!)
– Geen onverwachte kosten. Zo zijn ook de afleveringskosten en verwijderingsbijdrage al in jouw maandbedrag verwerkt.

De kosten van brandstof zijn voor eigen rekening. Voor kosten voor parkeren, het wassen van de auto en eventuele bekeuringen en tolgelden, geldt hetzelfde.

Hoe wordt de hoogte van het maandbedrag bepaald?

De gekozen auto, bijbehorende opties, het aantal kilometers dat je per jaar denkt onderweg te zijn en de duur van jouw leasecontract. Dat zijn de zaken die de hoogte van jouw maandbedrag bepalen.

Hoe verloopt een aanvraag voor MAX’S Private Lease?

Voordat ik jouw leaseauto bij je aflever, hebben we samen de volgende stappen doorlopen.
 
1.      Samen met mijn vakkundige advisors stel je jouw leaseauto samen en bepaal je de gewenste looptijd en aantal kilometers dat je denkt onderweg te zijn.
2.     Jouw leaseaanvraag wordt doorgestuurd naar ERD Credit Services. Zij voeren de (verplichte) financiële beoordeling uit.
3.     Krijg ik een ‘Ja’ terug vanuit ERD, dan ontvang je de leaseovereenkomst ter ondertekening en handige informatie over de betalen borg. Handtekening gezet? Dan stuur je de overeenkomst weer terug.
4.    Wanneer de overeenkomt en de borg zijn ontvangen, dan bestel ik jouw leaseauto zodra de 14 dagen aan bedenktijd voorbij zijn.
5.     Ik neem contact met je op voor het afleveren van jouw leaseauto en breng de auto vervolgens naar je toe.
6.    Genieten van veilige en vertrouwde kilometers onderweg voor de looptijd van jouw MAX’S Private Lease periode!

Kun je bij MAX’S zelf een leaseauto samenstellen?

Jazeker! Onze professionele advisors staan voor je klaar om je te helpen bij het uitzoeken van de perfecte leaseauto voor jou.

Kun je je huidige auto inruilen?

Ja, dat kan absoluut. Onze advisors gaan graag met je in gesprek om de inruilwaarde van jouw auto te bepalen.

Word je geregistreerd bij het BKR wanneer je een auto gaat leasen?

Alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 met een minimale looptijd van een maand, worden bij het BKR geregistreerd. Ondanks dat private leasing geen krediet is, zal ook een Private Lease product worden geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code.

Moet je borg betalen?

Ja, ik vraag je bij het aangaan van een private leasecontract om borg ter hoogte van een maandbetaling. De borg kun je naar mij overmaken voordat ik jouw auto bestel.

Is het mogelijk om tussentijds het contract te beëindigen?

Jazeker, bij mij is het mogelijk om jouw leasecontract tussentijds te beëindigen. Dit kan na het aflopen van de eerste 12 maanden van de overeenkomst. Weet wel dat hier kosten aan zijn verbonden. De kosten bedragen 40% van de resterende termijnen van jouw leasecontract.

Is er zoiets als een proefperiode bij private lease?

Nee, bij MAX’S Private Lease geldt er geen proefperiode. Dit kan ik je wel aanbieden bij MAX’S Mobility Service pechhulp.

Mogen er andere mensen in mijn private lease auto rijden?

Ik vind dat over het algemeen helemaal prima. Zolang een ander toestemming van de contractant heeft en natuurlijk over een geldig Nederlands rijbewijs beschikt, mag hij of zij in jouw private lease auto rijden.

Kun je als bedrijf ook gebruik maken van private lease?

Nee, dat gaat helaas niet. Private lease is alleen bedoeld voor particulieren.

Zit je meteen vast aan het leasecontract na ondertekening?

Nee, vanaf het moment dat je bij MAX’S Private Lease jouw overeenkomst tekent, heb je nog 14 dagen bedenktijd voor het geval je toch twijfelt aan jouw beslissing.

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een MAX’S Private Leasecontract?

Private lease is mogelijk voor iedereen van 18 jaar of ouder en die in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Is jouw leaseauto overal verzekerd?

In bijna alle Europese landen is jouw private leaseauto verzekerd. Welke landen dit precies zijn, kun je terugvinden op jouw groene kaart.

Bouw je schadevrije jaren op wanneer ik een auto lease?

Ja, zolang je geen verwijtbare schades rijdt tijdens de duur van jouw leaseovereenkomst, bouw je gewoon schadevrije jaren op. Handig!

Wat doe je als er schade aan jouw leaseauto is ontstaan?

Je kunt de schade aan jouw leaseauto aan mij melden door binnen 48 uur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier naar MAX’S Private Lease te sturen. Heb je dringend hulp nodig bij schade of pech, dan kun je mij 24/7 bereiken op de MAX’S Alarmcentrale op onderstaande nummers. Bel gratis in Nederland [telefoonnummer]. Bel vanuit het buitenland gratis naar [telefoonnummer].

Wat als je meer of juist minder kilometers rijdt dan afgesproken in jouw leaseovereenkomst?

Een keer per jaar vraag ik je om jouw huidige kilometerstand door te geven. Wanneer je op dat moment meer of minder kilometers hebt gereden dan je in het leasecontract bent overeengekomen, dan worden de kilometers jaarlijks met je afgerekend tegen de prijs die op jouw contract staat vermeld.

Wat doe je wanneer jouw inkomen wijzigt?

Ben je meer gaan verdienen dan eerst, dan hoef je van mij helemaal niets te doen. Heb je (on)verwacht minder inkomen dan eerst, neem dan even contact met MAX’S Private Lease op om de situatie verder te bespreken.

Wat gebeurt er met een leasecontract bij overlijden?

Bij overlijden van de contractant kan ik het contract kosteloos beëindigen. Indien de nabestaanden ervoor kiezen de leaseovereenkomst over te nemen, is dit ook een mogelijkheid.

Wat is de levertijd van jouw MAX’S Private Leaseauto?

De levertijd verschilt per model. Ik informeer je altijd over de exacte levertijd zodra deze voor ons bekend is.