Banden- wielenwissel

Banden- en wielenwissel

De juiste banden onder jouw auto laten monteren, is een voorwaarde voor veilig en vertrouwd onderweg zijn. Bij mij heb je de keuze uit drie verschillende soorten banden. Met een bandenwissel balanceer ik altijd de wielen om jou de beste rijervaring te kunnen garanderen. De auto ook nog even goed uitlijnen? Doe dan je banden- of wielenwissel in Apeldoorn bij MAX’S. Ik leg je hieronder graag wat meer uit over verschillende bandtypes en de skills van onze professionals. 

Banden

Zomerbanden

Jouw winterkleren mogen de kast weer in en de eerste krokussen poppen alweer omhoog. Nog heel even en dan is het weer zomer. Wist je dat het eigenlijk al tijd is om de winterbanden om te wisselen voor zomerbanden wanneer het warmer dan 7°C is? Met een stel goede zomerbanden onder jouw auto, vergroot je de grip op het wegdek tijdens de warme zomermaanden. Wel zo veilig wanneer je in juli met het gezin naar Zuid-Frankrijk afreist voor die welverdiende vakantie.   

Zomerbanden slijten in die warme temperaturen ook minder snel dan jouw winterbanden. Op tijd verwisselen bij MAX’S is dus comfortabel en veilig rijden én betekent besparen op vervangingskosten!  

Winterbanden

Ik kan de romantiek van het sneeuwvlokje waarderen en vind de Oostenrijkse wintersportbergen prachtig! Zeker als ik alle auto’s in de winter veilig van winterbanden kunnen voorzien. Bij temperaturen onder de 7°C is het tijd voor een bandenwissel. In die kou voelt jouw auto zich het meest comfortabel met een goede set winterbanden.  

Winterbanden zorgen namelijk voor een betere grip bij lage temperaturen en verkorten zo de remweg. Winterbanden met een goed profiel voeren het water ook beter af. Zo is er dus minder slipgevaar wanneer je een grote plas water op de weg tegenkomt.  

Vier-seizoenenbanden

Vier-seizoenenbanden staan ook wel bekend All Season banden. Deze banden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, ook bij mij! Deze banden geven je alle voordelen van winter- en zomerbanden.  

Ik wil je wel meegeven dat vier-seizoenenbanden voor jou het meest interessant zijn wanneer je niet meer dan 15.000 kilometer per jaar rijdt. Ga je bijvoorbeeld jaarlijks op wintersportvakantie en pak je daar de auto voor, dan zijn deze banden voor jou niet de beste keuze. Bij mij komt safety first

Wettelijke profieldiepte

Om jouw banden hun werk echt goed te laten doen, dan is de juiste profieldiepte heel belangrijk. Met een goede profieldiepte heb je de juiste grip op de weg, wordt water voldoende afgevoerd om slipgevaar te voorkomen en rijd je ook nog eens duurzamer! Wettelijk is de minimale profieldiepte van autobanden 1,6 mm. Hebben de banden onder jouw auto een lagere profieldiepte? Dan zorgt dit voor APK-afkeuring en misschien zelfs een dure boete.  Voorkom verrassingen en doe een banden- of wielenwissel in Apeldoorn bij MAX’S.

Met winterbanden is in sommige landen zelfs een minimale profieldiepte van tenminste 3 of 4 mm verplicht. Is de profieldiepte van jouw winterbanden minder diep, dan verliezen de banden hun unieke, veilige eigenschappen, zoals de afvoer van water en een goede grip bij het rijden over sneeuw of ijs. Ik sta altijd voor je klaar en controleer de profieldiepte van jouw banden graag voor je. Wist je dat we dan ook gelijk de bandenspanning even voor je checken? Want maxsimale veiligheid staat bij mij altijd voorop!  

Opslag

Natuurlijk is het afhankelijk van het weer, maar normaal gesproken zijn het begin van de lente en halverwege de herfst dé beste momenten om de banden van jouw auto te wisselen. Ik monteer de nieuwe set banden vakkundig voor je. Op dat moment blijven er nog wel vier banden over, soms zelfs met wiel en al. Nu begrijp ik dat niet iedereen een schuur of opbergruimte tot zijn beschikking heeft waar dat allemaal makkelijk in past. Daarom bewaar ik de banden veilig en droog voor je. Wel zo gemakkelijk en onderdeel van onze 5-sterren GemaxserviceTM!   Laat je banden of wielen opslaan bij een banden- of wielenwissel in Apeldoorn bij MAX’S.

Balanceren

Om jou altijd de beste rijbeleving te garanderen, balanceren we ook altijd jouw wielen tijdens een losse bandenwissel. Met goed balanceren voorkomen we vervelende trillingen in het stuur en extra slijtage aan de banden. Heb je momenteel een complete wielenset? Dan worden de wielen niet gebalanceerd. Vervangen we jouw banden, dan balanceren we de wielen wel.  

Heb je tijdens het rijden geen last van vervelende trillingen in het stuur, maar bijvoorbeeld wel een stuur dat naar links of naar rechts trekt? Dan raad ik aan om jouw auto opnieuw te laten uitlijnen. 

Uitlijnen

Je wilt graag rechtdoor, maar jouw auto is het niet met je eens en heeft een duidelijke voorkeur voor het trekken naar links of naar rechts? Niet handig en ook nog eens onveilig! Zo ben je constant hard aan het werk om de auto rechtdoor te laten gaan. En dat terwijl autorijden juist comfortabel zou moeten zijn. Vooral wanneer je veel op de weg zit, kan een trekkend stuur gewoonweg vervelend zijn. 

Pak je per ongeluk een stoeprandje hier of daar mee of misschien zelfs een flinke kuil in de weg? Dan krijg je een onbalans in de wegligging van jouw auto. Gelukkig kan ik dit probleem zo voor je oplossen: met vakkundige uitlijning. Met als resultaat dat jouw auto minder trekt, de banden minder snel slijten en je minder brandstof verbruikt. Dat is easy going

Oeps! Lekke band?

Altijd even schrikken, zo’n lekke band. Al helemaal op de snelweg! Waar jouw band het ook begeeft, probeer dan altijd rustig te blijven en richting de berm of de kant van de weg toe te sturen. Zo kun je zo veilig mogelijk wachten. Heeft de lekke band een botsing tot gevolg? Stuur dan richting de berm.  

  

Lekke band